Jag var nere men uppe på fem

Ligger i sängen och drar mig och funderar på att somna om, men jag ska försöka att hålla mig borta från den frestelsen. Dock så somnade jag efter 5.00 av någon dum anledning igår vilket var mindre roligt. Helst eftersom jag precis lyckats börja vänja om min kropp att somna tidigare igen. Därför vore det bra om jag inte somnar om nu så att jag inte vänder om dygnet totalt igen. Men det ska nog förhoppningsvis gå bättre att somna ikväll.

Har även hyfsat mycket att göra här hemma ikväll. Jag ska försöka få några småsaker gjort som jag har dragit ut på (och som egentligen tar en minut av min "dyrbara" tid men som bara inte har blivit) och sedan blir det mest troligt Nodo med Marina ikväll. Men nu ska jag försöka ta mig upp ur sängen, hänga en tvättmaskin och göra en smoothie. Så vi hörs senare mina vänner!

Härlig fredag!

Dagen blev över förväntan och vi hade det riktigt mysigt hos farfar som då fyllde 81 år gammal idag (eller igår eftersom klockan är över 00.00. Dock så hade jag ju inte så mycket planerat inför kvällen men efter väldigt mycket velande så bestämde jag mig för att fara och hälsa på Jocke och Jennifer i deras nya lägenhet som dom fick igår. Där var det lite party med fina människor men jag bestämde mig då för att vara nykter eftersom jag for dit så sent. Har lite bilder från dagen men lägger bara ut dom från farfars "kalas" eftersom jag blev förbjuden att lägga ut bilderna från kvällen.


Underbart god smörgåstårta!


Sandra och Johannes!


Min fina underbara farfar!

Smoothie.

Det känns som om det är en fin dag idag, men jag har inte hunnit vara ut någonting ännu så det är svårt att veta säkert. Började hur som helst dagen med att snöra ihop en übergod smoothie bestående av frysta hallon och jordgubbar, banan, havregryn, mjölk och grekiskt yougurt. Det är svårt att få en bättre start på dagen.

Idag ska jag som sagt till farfar och hälsa på, sedan så ska jag hem till Svensbyn igen för att käka lite mat och sådär, och annars har jag faktiskt ingenting planerat för kvällen. Var tänkt att jag skulle Umgås med underbara Jenny K, men hon var tvungen att rycka in på jobb så nu är jag helt ensam och planlös. Men Jag kommer nog på någonting att göra.

Nu ska jag dock börja göra mig lite färdig inför dagen. Så vi hörs när vi hörs!

Hungerspelen.

Vill bara säga att jag håller på att läsa tre böcker för tillfället. Som ni säkert vet sedan tidigare så läser jag ju gode mycket men jag brukar inte läsa flera böcker på en gång. Anledningen till varför jag gör det nu är för att jag började läsa en bok, sedan började jag läsa igenom en diktsamling som jag fick i julklapp och sen insåg jag att jag måste börja läsa boken "Hungerspelen" innan jag ser filmen som nu går på bio. Och jag har alltid lite tvångstankar om att jag måste läsa ut boken före jag ser filmen.

Så det är det jag ska göra den här natten. Variera mellan att läsa och att se serier är min favoritsysselsättning. Så det ser jag fram emot. Ska försöka att somna i tid däremot, men känns som om det kommer bli en senare kväll.

Imorgon ska jag till farfar som fyller 81 bast. Jag har lovat att hjälpa dom med disk och sådant så jag ska dit kring 16.00 och hjälpa till lite. Men nu ska jag fortsättta läsa.

Torsdag.

Goddag på er! Idag har jag ingenting planerat överhuvudtaget vilket är skönt eftersom då kan jag ägna tiden åt att städa eller bara ta hand om mig själv. Dessutom har jag en förkylning som vägrar ge med sig så då kanske det är bra att ta det lite lugnare (som om jag aldrig gör det annars). Men om man inte har så mycket att göra och är fast i den här lilla hålan så har man ju inte så mycket annat till val.

Jaja, till att börja med ska jag gå ner och försöka fixa mig någonting att äta, sedan ska jag se klart gossipgirl avsnittet som jag inte orkade se klart igår eftersom jag blev för trött och efter det får vi se vad som händer. Ha det bra tills vidare.

Ny design

Tjaaah bloggen! ;)
Klockan är inte så supermycket men jag är ändå övertrött.
Vill bara säga att Underbara Superfina Marina har fixat min bloggdesign så nu har jag en ny bloggdesign och inte den 3 år gamla som jag hade förr. Skönt med lite nytt och fräscht!

Dagen

Jag har haft en riktigt bra dag idag vilket är riktigt skönt. Det började med att jag steg upp innan klockan 10.00 och städade badrummet. Sedan åt jag frukost och begav mig in till staden där jag besökte farfar och Eva en sväng. Efter att jag varit där så mötte jag upp Marina för lite glassätande och annat roligt. Sedan så följde Marina med mig till Svensbyn där vi gjorde underbart goda laxrullar som vi pressade i oss. Även en juiceflaska med brännhults blodapelsinjuice sjönk ner. Här har ni lite bildbevis på allt som har hänt idag:

Jag drog en pose.

Vi åt glass.

Vi båda posade.

Våra underbart goda laxrullar!


Mot pitestan

Sitter på väg in mot stan där jag ska möta upp Marina och försöka få lite cvn utdelade. Dagen till ära har jag sovit med uppsatt hår enbart så att mitt hår ska vara lockigt och så har jag även tagit fram skinnjackan. Gode nöjd tjej!


Solen kan vara vacker.

Högt över taken,
Är ett starkt ljus.
Som kallas solen,
Och gör ont att titta på.
Att någonting så vackert kan göra så ont att kolla på,
Det påminner mig om när jag kollar på dig.
Du är så vacker att det gör ont i mina ögon.

Bildutmaningen?

Tyvärr så känner jag att jag inte har någon lust att avsluta bildutmaningen. Jag bloggar lite för lite nu igen vilket är väldigt tråkigt men jag känner att jag gör annat istället vilket känns bra. Bland annat så fick jag jobba för Piteortens på torsdag och fredag genom att stå och dema på Coop. Det är ett väldigt trevligt och roligt jobb. Fast som man blir slut efter att ha stått i 8-9 timmar.

Idag är en seg söndag som kommer spenderas i sängen med lite olika serier. Så vi får se om ni hör något mer från mig idag, annars ska jag försöka att blogga inom snar framtid, hehe. Ha det bra tills dess.

De bästa av de bästa!

Det finns många personer på den här jorden som jag älskar mer än mig själv. Men det finns två personer som jag skulle göra vad som helst i hela världen för. Två personer som jag älskar så oerhört fruktansvärt mycket att det nästan gör ont inom mig. Nämligen mina två brorsbarn Lovis och Melker. Så jag undrar bara hur det kommer bli när jag själv får barn någon dag. Kommer jag bli en sådan där överbeskyddande mamma som inte låter mina barn göra någonting eftersom jag är så rädd för att något ska hända dem? Det hoppas jag inte, men det återstår att se.

Igår kidnappade jag Lovis en sväng och tog henne till Barnens Hus där dom delade ut ballonger, posters och målarböcker. Marina jobbade även igår så det var väldigt trevligt att få träffa henne även fast hon hade fullt upp den största delen av tiden eftersom det var så mycket folk. Jag och Lovis hade i alla fall väldigt fin kvalitétid med varandr under den tiden vi var där även fast Lovis nog helst hade velat ha hela butiken. Om jag bara hade haft mer pengar..

Jag och den underbaraste efter en sväng på Barnens Hus!


Varför bryr jag mig så mycket?

Ja jag vet, ursäkta blogguppehållet och uppehållet av utmaningen men har inte haft ork/tid över till att prioritera den. Så därför skriver jag nu istället, när jag är lite smått frustrerad, vilket inte är så bra egentligen, men eftersom att skriva alltid har varit en slags terapi för mig så är det lika bra, plus att jag aldrig skriver någonting riktigt personligt. Beskriver bara vad jag känner, inte vem, eller vad, som får mig att känna så.

Jag har haft en grymt frustrerande helg. Den har varit otroligt bra samtidigt som den har varit frustrerande. Folk har varit lite smått arga på mig över anledningar de inte borde varit arga för, snarare borde det vara jag som är arg på dem, vilket jag då inte är. Istället mår jag dåligt över att folk är arga på mig eftersom jag är en människa som är grymt orolig för att inte vara omtyckt. Men det spelar hur som helst ingen roll nu eftersom det bara var en kväll och inget mer, nu är allt okej på den fronten och jag skrattar mest bara åt det vilket man ibland kan göra i efterhand.

Nu ska jag i alla fall berätta vad jag har på hjärtat. Jag bryr mig för mycket, så är det. Det jag känner just nu är att jag har förändrats. Jag är inte den personen jag var för två år sedan, nu är jag en helt annan. Det är någonting bra eftersom jag var en person som inte visste vem jag själv var för två år sedan. Men, då kände jag mer saker än vad jag känner nu. Nu är jag mest bara iskall och bryr mig inte överhuvudtaget. Eller, jag var så. Nu har jag äntligen börjat bry mig igen och inser att det är ett problem att jag inte har några pengar eller något jobb och att jag behöver de sakerna för att överleva. Och nu inser jag även att jag inte bara kan sitta en hel dag inne på mitt rum utan att göra någonting överhuvudtaget.

Ni kanske tycker att det är bra att jag känner så igen, vilket det ju för sig är. Men det gör även att jag börjar oroa mig över saker som jag inte brytt mig om tidigare vilket är oerhört jobbigt. Därför hatar jag att bry mig. Jag hatar att behöva bry mig om saker jag gör. Jag hatar att jag inte vill göra saker som jag ville förr. Jag hatar att jag behöver ta tag i mitt liv men inte vet vars jag ska ta vägen. Till att börja med måste jag söka jobb, men det är bara att litet problem: Jag vill flytta bort från Piteå och börja jobba eller plugga någon annanstans, men, vad ska jag jobba med? Eller vad ska jag plugga? Vars ska jag flytta? Ska jag ta ett jobb här i Piteå och avvakta även fast det enda jag vill är att flytta härifrån? Förstår ni varför jag håller på att bli galen?

Dock så vet jag att jag kommer komma på en lösning, det gör jag alltid! Oavsett om det är en bra lösning eller ej.. Dock så önskar jag bara att någon underbar människa skulle kunna komma till mig och säga vad jag ska göra med mitt liv, bara ge mig lite svar! Men det här är någonting jag själv behöver lista ut, det vet jag.

En till sista sak som jag vill berätta för er: bara för att jag skriver ett superlångt negativt inlägg som ingen antagligen orkar läsa så mår jag mycket bättre nu än vad jag gjorde för några veckor sedan. Det finns många anledningar och många personer som är ansvariga för detta så tack för det alla ni underbara. Men ibland behöver man bara få vara lite negativ på livet, right? Så nu är det dags för mig att vara positiv för en lång tid framöver.
Tack!

Gör det bästa av situationen!

Idag har jag en till sådan där dag, då jag inte ville kliva upp ur sängen. Dock så bestämde jag mig för att skärpa mig och ändå kliva upp ur sängen vilket ledde till att jag fått endel saker gjort här hemma, så som lite tvätt tvättad, dammsugat, rengjort badrummet och bytt sängkläder. Och vanligtvis när jag har dom här dagarna brukar jag inte göra någonting så jag känner mig riktigt stolt över mig själv faktiskt.

Dock så har jag fått svårt att sova igen. Vet inte om det beror på att det har blåst ute så mycket eller vad det kan vara, ska i alla fall prova att gå ut och gå lite senare så att jag får rensa tankarna. Det brukar tydligen fungera gode bra om man sover dåligt. Dock så tycker jag inte att det har hjälpt mig så mycket på sömnfronten, men jag blir alltid på bättre humör i alla fall vilket är superbra.

Men nu ska jag se ett avsnitt av OTH, sedan tar jag den där promenaden. Ha det bra tlls vidare.

Dag 13 - Water

När jag hör vatten så tänker jag på min absoluta favoritplats på hela jorden. Nämligen på Piteå Havsbad där jag spenderar stor del av mina somrar. Den här bilden är tagen förra sommaren av min syster Therese när vi var där och solade och badade. Jag är en person som alltid har gillat vatten.


Dag 12 - Music



"But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
You didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know"




Visste inte hur jag skulle visa all min underbara musik med en bild så bjuder på en video med en av mina absolut favoritlåtar just nu istället så att ni har någonting fint att njuta av.

Jag förstår inte hur folk överlever utan musik då det är det bästa som jag vet. Lyssnar på musik varje dag, dygnet runt. Jag skrattar till musik, gråter till musik och blir kär till musik. De flesta av mina minnen kan jag koppla ihop med i alla fall en låt. Som när jag var i Göteborg för några år sedan, när jag tänker på en låt från då jag var där tänker jag på "Tro och Tvivel" av Håkan Hellström. Så här har ni min senaste låt som jag började lyssna på när jag var i Stockholm och som därför alltid kommer påminna mig om just Stockholm.



Addicted

Vill bara säga till er att jag kommer börja om med utmaningen igen senare idag när jag har hittat någon bild som passar in, så att ni vet att jag inte har slutat helt med den. Så ska göra det om ett tag, tills dess ska jag plocka upp lite i mitt rum eftersom det ser ut som om några ungdomar (jag själv?) har varit och härjat. Måste verkligen bli bättre på att plocka upp efter mig..

Idag har jag hur som helst hunnit med att träffa Sara, och så ska jag även träffa Marina ikväll så det blir en dag full med roligheter, så jag är väldigt nöjd.

Men nu ska jag börja med städandet så lägger jag då upp en bild till er senare, okej?

Hemma igen.

Så där! Nu är jag hemma i Piteå igen. Dock så hade jag gärna stannat några dagar till i Stockholm. Har haft det riktigt bra, så resan hjälpte mig verkligen vilket jag trodde att den skulle göra, känner mig grymt avslappnad och till och med sugen på att göra saker utanför sängen. Så kanske till och med tar en kvällspromenad idag.

Dock så tog jag inga bilder av någon dum anledning. Men mina minnen får helt enkelt bevaras i huvudet istället, så det är helt okej.

Nu ska jag börja packa upp min resväska och försöka få ordning på mitt liv igen. Men ha det bra tills vidare!

Levandes!

Godmorgon! Eller egentligen (tro det eller ej) har jag varit vaken i några timmar och nu är jag osäker på om jag kommer lyckas somna om. Sitter iallafall och dricker min favoritjuice och bara mår gott nu.

Jag kom då fram levandes iallafall med alla kroppsdelar i behåll så jag tänkte att jag skulle passa på att skriva lite snabbt medan jag ändå inte har så mycket annat för mig.

Idag ska vi käka finmiddag och sedan kanske ta en mjölkdrink eller sju. Det känns bra det!


Liten paus

Kommer nog inte blogga på några dagar av den anledningen att jag far till Stockholm om några timmar. Så vi hörs nog inte förrän på måndag om jag nu inte slänger in ett snabbt inlägg från mobilen vilket jag nog garanterat kommer göra så att ni vet att jag lever. Utmaningen kommer självklart drabbas av detta, men jag tänker att jag tar upp den igen så fort jag kommer hem.

Det ska bli skönt att fara iväg en sväng! Helst eftersom det inte riktigt var 100% planerat och eftersom jag bokade igår. Jag ser verkligen fram emot det här. Som jag älskar impulsiva saker! Vi hörs när vi hörs.

Maggie Stiefvater - Frost

Som lovat så kommer här då en liten recension av boken frost som jag läste ut för ett tag sedan.


"Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag - ingenting annat, bara Grace och jag - hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel."

I åratal har Grace betraktat vargarna i skogen bakom huset. Speciellt en varg fascinerar henne - vargen som räddade livet på henne som barn.
Hennes varg.
Sam är den vargen och några dyrbara månader varje sommar får han vara människa innan frosten och vintern tvingar honom att förvandlas igen.
Ödet för dem båda samman och nu kan de inte leva utan varandra. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa och för att få stanna hos Grace.



Frost var en bok som aldrig blev tråkig och man blev aldrig rastlös när man läste den. Som jag nämnde tidigare var den dock lite för fjantig för min smak men om man tycker om Twilightböckerna så tycker man garanterat om Frost. Så det jag vill säga med detta är att om man gillar lite svårlästa böcker med dolda budskap så är det nog ingenting för er, men om ni gillar enkla, lättlästa böcker så är det här ett självklart val.

Nu är jag för lat för att skriva något mer.


Dag 11 - Close up

Här får ni en helt naturlig "Close up" bild på mig. Det är då jag utan smink och utan att ha fixat till mig överhuvudtaget. Så då vet ni i alla fall hur jag ser ut i naturligt tillstånd! ;) hehe.


Dag 10 - You through 10 things

Passar på att få det bortgjort nu så att det inte glöms bort senare, här har ni då tio saker som jag gillar:


1. Jag gillar att slösa pengar.

2. Dricka te.

3. Läsa böcker.

4. Hålla på med min telefon.

5. Baka när jag väl har tid och ork.

6. Sova.

7. Pyssla (bland annat då måla).

8. Resa och träffa vackra män.

9. Mina brorsbarn!

10. Temafester med bra människor!

Bildbomb från i fredags!

Hej! Den här helgen har varit väldigt trevlig måste jag få säga och lite bilder har till och med hunnit med att tas. Så därför tänkte jag att jag skulle lägga upp lite bilder från i fredags då vi var på Ikea och från kvällen då vi firade Jocke som fyllde 20 år. Så här kommer det lite smått och gott!

I bilen på väg upp mot Ikea!

Framme!

Ma och Pa käkar lunch!

Kom hem med bland annat typ en sådan här fast lite mindre.

Bilden är från Ikeas hemsida.


Senare på kvällen var det dags för att fira Jocke som fyllde år!

Födelsedagsbarnet! Det fanns inga tårtljus så Jennifer tog vad som fanns!

Tobbe tyckte om tårtan!


Dag 9 - What you're reading

Jag har tagit lite paus med bloggandet under helgen, har verkligen inte känt för det och så har jag inte haft så mycket tid över till det faktiskt heller, så jag pausade utmaningen under helgen så fortsätter jag nu istället. Här har ni då vad jag läser för tillfället:

Frost av Maggie Stiefvater är en nästan lite väl fjantig bok för mig. Den är lättläst och kort så om man inte gillar längre, svårare böcker så är det en perfekt bok. Dock så känns det som om jag i alla fall har växt från "tonårsförälskelse i onaturligt väsen" men den är helt klart läsvärd och ett självklart val för alla Twilightälskare.

 

Dock så har det tagit väldigt länge för mig att läsa den eftersom jag är i en liten svacka där också nu, så jag läser inte så mycket. Dock så kommer jag att ge en hel recension när jag har läst ut boken (vilket jag snart har) så då får ni läsa mer om vad den handlar om m.m.


Ikea

Sitter i bilen på väg till Ikea så kommer nog vara lite frånvarande här idag, men självklart kommer jag ändå lägga upp nästa bild på utmaningen så att ni får den, kanske till och med lägger upp den här från mobilen ifall att det har börjat funka att lägga upp bilder igen, vi får se hur det blir med det helt enkelt!

Ikväll ska jag på födelsedagsfest hos en kompis som fyller år men jag är gode säker på att jag ska vara nykter så det blir nog superskönt med en vit helg!

Nu ska jag dock fortsätta åka bil och göra ingenting, är för tidigt på morgonen för mig.. Men vi hörs senare i alla fall!


Dag 8 - Where you sleep

I den här lilla hörnan sover då alltså jag, ville inte ta en helbild på sängen eftersom den (hör och häpna) inte var bäddad, och kände inte för att göra det kl 23.00 på kvällen heller så att då fick ni den här bilden istället och fick se lite saker runt omkring min säng. Mysigt va?


Speciell dag idag

Idag är det alltså torsdag. Och det hade varit en väldigt speciell dag för mig idag om det inte hade varit för vissa omständigheter. Men jag tror ändå inte att det drabbar mig så värst mycket längre så det är gode skönt.

Så dagen kommer att spenderas med att se serier, träffa min underbara syster en sväg, möjligtvis dricka några koppar te och städa ihop lite. Alltså kommer det inte att hände så speciellt mycket idag, men det ska nog bara bli skönt, för ibland behöver man faktiskt bara ta det lugnt även fast idag är en sådan dag då jag kanske inte borde göra det. Men nu ska jag i alla fall se lite serier och sedan ska jag klä på mig. Ha det gött!

Gick helt okej!

Och för er som undrar hur det gick på intervjun kan jag säga att det ändå gick gode bra kändes det som, jag är då nöjd med min insats i alla fall, och det är ju det som räknas. Hann även med att käka lite mat, träffa min syster en sväng och köpa leggings, så fick då ut väldigt mycket av dagen i alla fall!

Nu är jag dock mest bara trött och irriterad. Så ska lägga mig i sängen med lite serier och bara mysa så kommer nog allt bli bättre. Ha det gött!

Käkade på pastabacken i Luleå! Gryyymt gott.


Dag 7 - Childhood memory

Okej, jag vet att klockan är efter 00.00 och att jag är sen IGEN, men har inte haft någon tid över till bloggandet idag, har haft fullt upp hela dagen och det är först nu jag är själv och ensam i mitt rum igen.

 

Bilden ovan på kaninen har egentligen inget med min barndom att göra eftersom jag fick den i studentpresent förra året, men den hade självklart ett budskap. Det var nämligen så att jag hade en liknande kanin när jag var liten som följde mig vars jag än gick, bland annat när vi var ute och campade vilket vi gjorde väldigt ofta. Några kompisar till mina föräldrar som heter Börje och Karin följde ofta med på våra campingturer så jag brukade helt enkelt gå över till dom och fråga: - "Får min kanin bo hos er?" Varför jag gjorde detta var främst för att få godis, och då hade jag ju en anledning att komma tillbaka för att kolla till kaninen och då även få en till godis. I och med det här så fick jag då denna underbart fina kanin av Börje och Karin förra året på studenten då, som ett litet internskämt, så det var riktigt roligt och gulligt av dom!

 

Om ni undrar vars "orginal"kaninen är så tror jag att jag gav bort den till en vän som var ledsen när jag var liten, så den finns inte i min ägo numera.