Smärta

Jag avskyr att se all denna smärta varje dag.
Barn som gråter och hoppas att allting kommer bli bra.
Barnen växer upp på gatan, hemlösa.
Dom har aldrig fått smaka på någon sorts kärlek.
Deras föräldrar har blivit bortfösta.
Dom vet inte meningen med order som alla barn ska kunna: lek.
För deras dagar är ingen lek, utan en kamp om livet.
Sådant som de flesta tar förgivet.
När man ser dessa barn växa upp och sakta tappa hoppet,
När man ser dessa barn förlora loppet.
Låt oss göra någonting åt saken,
så att ett barn om natten slipper hålla sig vaken.

Linda Hurtig.

Du om nån borde förstå att man inte gör så här mot mig

Jag har hunnit skriva två dikter idag, den ena ser ni här nedanför och snart ska jag lägga upp den andra. Blev inte så himla nöjd med dom men hoppas att ni gillar dom i alla fall. Ska försöka göra något armband snart också, har ju faktiskt lite material nu så att jag kan göra det, och det var flera månader sedan sist, men jag har ingen ork över till annat när det är skola, tyvärr, plus att jag jobbar ju oftast på helgerna, i alla fall på lördagar, men jag lovar att skärpa mig.

Efter att jag har gett armbanden ett försök så blir det nog sängen ganska direkt, är riktigt trött och behöver sömn om jag ska orka med veckan som kommer, ni vet hur trött jag brukar vara.. Men nu ska jag dra mig vidare. Lägger upp dikten om ett tag då, ses!

Att orka..

Denna orken som sakta håller på att ta slut.
Jag vet inte riktigt vad jag gör här..
Denna smärta som söker sig ett sätt att ta sig ut.
Jag vill vara där du är..
När orden tar slut, vad gör man då?
Jag har ett hopp som aldrig kommer att släckas..
Det är jobbigt att jämt behöva gå på tå.
Jag ser lik efter lik täckas.
Att veta att vad man än gör så sårar man någon,
Det är jobbigt, tro mig.
Och jag hoppas att jag finner en lösning så småningom,
För det är så svårt att vara utan dig.

Linda Hurtig.

Studio fotning

Fotograf: Marina

 

Alla bilder är helt orginal. Ingen är beskärd eller photoshopad ännu.


stå stilla i 8 minusgrader är ingen höjdare

Blä. Nu har jag varit hemma ett tag sen jag slutade jobba. Jag började 12.00 och stod till 15.30 kanske i - 8 grader! Som jag höll på att dö. Jag har varken haft någon känsel i fingrarna eller i tårna och fryser fortfarande fastän det var någon timme sen jag slutade.

A köpte föresten en skoter igår, och sålde sin bil (som jag älskar) och idag ska han köpa en 740 tydligen.. Förlåt, men jag gillar inte dom bilarna.. bara om dom är röda. Men nu ska jag dra mig vidare, vi ses.

nananananna pokerface

Kvällen spenderades med lite folk och pokerspel. Vi tävlade dock inte om riktiga pengar (tack och lov för det, då hade jag gått gaaanska mycket back) men det var riktigt roligt! Nu ska jag och Ozzyboy gå och lägga oss i sängen och sova, eller det blir nog att läsa ett tag för min del men Ozzy verkar riktigt trött. Vi hann även med att se matrix, som jag nu för tiden är helt besatt av. Är det någon som vill ha matrix maraton med mig? hehehe.. Jag är grymt övertrött. Men nog snackat, nu blir det sängen!

jobbardag

Jag kommer inte ihåg sist jag var så hära tärd i kroppen. Jag var på fagervik strax innan 10 imorse och gjorde i ordning. Sen har jag fått stå upp hela dagen och jag har sålt 5 burkar, jag vet inte varför jag är tärd i armarna också men dom känns grymt tunga i alla fall. Jag kan även säga, när jag ändå håller på, att jag har hållit på att frysa ihjäl hela dagen så när jag gick hem blev mina händer och fötter så kalla att dom blev varma.. Har ni varit med om det någon gång? Men jag måste faktiskt medge att det har varit riktigt trevligt trots allt även fast jag inte kommer göra så många ryck ikväll. Ikväll ska jag föresten även vara hund vakt åt chihuahuan Ozzy, och jag tror han är ganska sugen på att gå ut och gå just nu.. Damn.

Som tur är får jag sovmorgon imorgon för då börjar jag först 12.00, det kommer bli otroligt skönt! Men nu ska jag gå ut med Ozzyboy sen ska jag äta någonting och hoppa i duschen. Vi ses.

Powernap

Jag har precis tagit en alldeles för lång power nap men jag är så oerhört trött och nu känner jag mig bara hängig. Funderar på att gå en promenad så att jag blir piggare sen måste jag verkligen städa känner jag.. Men snart kommer väl min otroliga kvällsenergi så jag blir super pigg. Therese har då skickat Melissa Horns nya album till mig så nu är jag helt kär och nöter det. Hon räddade min dag. Men nu ska jag dra mig vidare.

Tar jag droger??? Eeeeeh..

Jag hade ett personligt betygsnack med min lärare:

Läraren:
- Du måste försöka att börja planera bättre i skolan!
Jag: - Jag vet, men jag har varit så trött på sista tiden, jag har lite sömnproblem.
Läraren: Ja det är ju jobbigt.. Vad stora pupiller du har, tar du droger?
Jag (chockad): - Eeeeeh.. Verkligen inte!


Ser jag ut som en knarkare? Stora pupiller har jag alltid haft men det är första gången någon frågar mig seriöst om jag tar droger!

"Termos-mugg".. hehe

Som jag är sliten idag! Höll på att däcka under geografin men nu känns det lite bättre. Hade tänkt att gå och köpa en "termos-mugg" (som jag så fint valt att kalla det) idag men inte hade jag tid eller ork med det.. I helgen ska jag då i alla fall jobba på fagervik så det kommer bli skönt med lite omväxling och lite mer folk som man känner kanske, ser faktiskt fram emot det även fast jag inte kommer få en enda sov morgon i veckan. Egentligen behöver jag verkligen sovmornar om jag ska överleva en hel vecka till, men jag får klara mig på något annat sätt.

Förlåt för ett så ointressant inlägg men jag vet ärligt talat inte vad jag ska skriva om idag.. kan säga att jag ska städa och plugga, men annars så kommer allting vara helt dött. Men nu ska jag gå och lata mig i soffan där jag hör hemma. Kanske lägger upp lite bilder från i helgen senare.

TE!

Jag tror jag är beroende av te, jag vill bara ha mer hela tiden, dricker minst två koppar om dagen när jag är hemma, det är riiiktigt gott! Om ett tag ska jag även ta ett varmt bad och bara mysa med ännu en kopp te! Det måste vara det hära som kallas livet!

Jag ska även försöka att hinna med en promenad före, har verkligen varit dålig på den punken på sistone, men so what, jag har inte haft ork även fast jag innerst inne älskar att gå ut och gå i höstmörkret och få lite frisk luft. Men nu ska jag ladda upp lite musik på min mp4 och dricka upp mitt te. Men skriver kanske mer senare. Nämde jag att det är en bra dag idag?


Studio

Fotograf @ Marina


Kärlek.

Jag har glömt bort innebörden av ordet kärlek,
Jag har glömt hur rosor doftar.
Jag har glömt bort hur det är utan din närhet,
Jag vet inte vad jag ska göra nu när du är borta.
Jag vill bara vara med dig,
men samtidigt vill jag bara slukas av min egen ensamhet.
Älskar du fortfarande mig?
Eller är vi bara en glömd hemlighet?


Linda Hurtig.


Tinget

Jag tänkte att eftersom jag har börjat om att skriva dikter lite smått igen så kan jag ju börja att skriva ner dom hära, vad tycker ni om det? Dom som gillar att fota lägger ju upp bilder på det dom har tagit kort på, och på tal om det ska jag bli bättre på att lägga upp bilder också.

Idag har vi sett på rättegång. Det var riktigt intressant och jag fick prata med en pensionerad polis om lite saker som jag har undrat över och nu fick jag ju en bättre uppfattning. Och det var nog första gången jag såg "affärsmänniskor" hära i piteå med slips och kavaj, haha.

Söndagsångest.

Blä, som jag hatar söndagar.

plugg + mörk choklad

Jag sitter och försöker få lite plugg gjort med mörk choklad och cola light. Spanska, usch! Och efter att jag ägde ut alla (i alla fall 3-4 stycken) förra fredagen så är kraven höga på mig nu, så jag måste verkligen försöka plugga även fast det är jobbigt. Jag lyssnar även på en av världens bästa Melissa Horn i bakgrunden, det hjälper mig faktiskt litegrann. A sitter även vid datorn i rummet bredvid och nöter blocket eller någonting. Jaja, nu mycket mera orkar jag inte skriva nu, men eftersom jag är så oegoistisk så bjuder jag på en grym låt med Melissa Horn, here it comes:


sweet

fin, underbar, gullig.. jag kan fortsätta så i en evighet och kommer ändå bara finna mer och mer ord för hur du är älskling, jag vill att du ska veta det eftersom du har så stor betydelse för mig och jag älskar dig. Jag hoppas att du är medveten om detta Andre Fahlman <3

kommer orken någonsin tillbaka?

Snälla, läs bara dikten som jag skrev för några inlägg sedan, någonting mer kommer jag inte ha ork att säga varken nu eller på ett tag, så denna blogg får vila i några dagar, fast jag har ju ändå varit så dålig på att uppdatera på sistone så ni kommer väl inte märka någon skillnad. Har någon föresten någon idé om vad min framtida bok ska handla om? Ja, där fick ni veta det.. Jag vill bli författare, det gäller bara att komma på vad jag ska skriva om..


..

Jag har slutat skriva dikter, det som brukade vara mitt sätt att överleva vardagen..


Oh no!

Okej.. ingen panik nu. En spruta kan väl inte vara så farlig, eller? Det enda jag kommer ihåg är att sex sprutor i gommen gör vääldigt ont. Men det hära är ju inte i gommen, och det är bara en spruta, och det var ju flera år sedan nu.. ingenting att vara rädd för.. PAAANIK!

Okej, läget är så hära att jag fick ett sms för ett tag sedan där det stod: - Hej Linda, du har tid för vaccination.. blablabla. Jag sprang genast ner till mamma där hon tittade oskyldigt på mig, HON HAR TJUVBOKAT MIG TILL VACCINATION!! Nu är jag lite nervös eftersom jag är grymt sprut rädd och hade inte ens tänkt att vaccinera mig, fast jag vet att det inte är så farligt. För er som inte vet så opererade jag ut en tand i sexan som vägrade komma ut, och då fick jag ta väldigt många bedövningssprutor, bland annat sex sprutor i gommen då, och det var det värsta jag varit med om, så därför är jag lite nervös även fast jag vet att det bara är fjolligt av mig, men what to do? Det är ju bara en liten spruta.. Nothing to be worried about.

Él sólo quiso amar

Nu har jag pluggat in NK och spanska gloser i min alldeles för trånga hjärna, så vi får hoppas att jag kommer ihåg dom till imorgon, men jag tror dom är ganska in nötta nu så det ska väl förhoppningsvis gå bra. Jag hann med att vara med Jennifer och Jocke en liten stund också, det var roligt att få träffa Jennifer igen, var ett tag sen nu igen.

Nu ska jag strax gå och lägga mig ska bara nöta facebook ett tag till eftersom jag inte har haft tid att nöta dator på sistone. Men jag lovar att skriva mer när jag har tid. Imorgon är det ju i alla fall fredag, det gäller att se det positiva i allt det negativa.


Världens bästa dikt.

"Kärleken är tålmodig och god
Den är inte stridslysten
Kärleken är aldrig skrytsam och inte uppblåst
Den är inte utmanande, inte självisk
Den brusar inte upp
Den vill ingen något ont
Den finnen inte glädje i orätten
Men gläds med sanningen
Allt bär den.
Allt tror den.
Allt hoppas den.
Allt uthärdar den."


Damien rice - Cannonball

kom på att jag ska bjuda på en grym låt, lyssna och njut!


Ansvarsfull..?

Uppdateringen har varit kass, men vad ska jag säga? Jag har pluggat, pluggat, pluggat. Min lunch idag gick åt till att plugga och det är så inte jag, vad har hänt? Har jag kanske förvandlats till en ansvarsfull människa? Nja, men någonting allvarligt har då hänt. I helgen blir det jobb som gäller, funderade först på att inte jobba men kom fram till att det blir bäst så. Annars blir det kanske filmmaraton imorgon med Sara med flera och det kommer nog bli mysigt tror jag. Det var egentligen meningen att det skulle bli fest i helgen med jag blev förådd, så det blir nästa helg istället, jag som vill använda min nya klänning! Men jaja, whatever.

Nu ska jag starta en tvättmaskin sen ska jag plugga mera spanska och NK. En perfekt torsdagskväll.. Eller?

Trötttrötttrött

Jag fick låna hem en kamera i helgen och knäppte över 200 bilder på allt möjligt, jätte fina bilder på Lovis bland annat. Jag har lovat Sandra att lägga upp dom så gör det senare idag eller någon annan dag för orkar bara inte just nu, är så himla trött. Jag var föresten duktig idag och vaknade 07.25, samtidigt som bussen går men som tur var sov jag över hos A där det går bussar varje halvtimme, så jag åkte med den som gick 8.08 istället så då kom jag bara 20 min försent.

Nu har vi fotografisk bild A men jag är för trött för att tänka så sitter bara och tittar på alla bilder jag tagit i helgen och laddar upp några på facebook. Idag ska jag PLUGGA. Jag måste verkligen ta tag i mig själv nu och satsa lite mer på skolarbetet. Jaja, ska fortsätta med det "viktiga" jag håller på med nu.

Coldplay - The Scientist


Upp och ner

Jag har väldigt lite ork kvar i min kropp just nu och det bidrar då självklart till att jag är oerhört trött och inte orkar göra så många ryck, fast ändå söker jag anledningar till att bli glad och när jag blir glad så blir jag helt hyper tack vare allt adrenalin som strömmar ut i min kropp. Så hära har jag alltid varit: - Antingen är jag trött och lite sur, eller så är jag överglad och jobbig. Om jag var mina vänner skulle jag nog ärligt talat inte stå ut med mig, men tack för att ni gör det!

Jag har inte orkat blogga någonting sedan jag kom hem från Göteborg tack vare dessa anledningar. Så fort jag är med folk kommer mitt glada och hyperaktiga jag fram, men när jag sitter här framför datorn blir jag trött och hängig och i dessa lägen är det inte så roligt att blogga. Idag har jag en enormt kraftig huvudvärk så snart ska jag nog tvinga i mig alvedon och dricka lite mer te.

Sista dagen..

Jag är inte laddad för hemgång idag kan jag lova, men jag har ju inget val, hade gärna stannat hära några dagar till men det har varit riktigt roligt så länge som det varade. Igår så bowlade vi, sen for vi och fikade och det var riktigt mysigt, har som sagt bilder på facebook så kolla dära. Prövade ju också på sushi igår och det var väldigt äckligt tycker jag, så istället gick vi över till Mcdonalds och så köpte jag en cheeseburgare och det var mycket godare, hehe. Idag har vi cyklat väldigt långt och länge och även fast jag höll på att dö för att min kondition är kass så var det riktigt skönt, i alla fall så hära efteråt. Nu är det bara 2,5 timmar tills tåget går så jag ska hoppa i duschen sen ska vi fara och handla, skriver någon gång då jag kommer hem.