Gott nytt år!

.. Och skål på er!


För sent.

Oj vad jag är trött just nu alltså, skulle nog kunna somna sittandes, och varför jag är uppe för tillfället har jag ingen aning om. Kanske för att Anton har låst in sig på toaletten och jag behöver komma in dit för att borsta tänderna.

Hur som haver har den här kvällen varit väldigt lugn. Jobbade till 18.00, sedan for jag och A och käkade mat på Thaigarden och efter det har vi bara varit hemma och halvsovit tills nyss då vi hämtade Sandra.

Men nu är toaletten ledig så har inget behov av att sitta här något mer. Om jag inte hinner skriva något mer, så gott nytt år på er!

Muffinsmaskin!

Av mamma och pappa fick jag en muffinsmaskin i julklapp samt en bok med recept på cupcakes, så bestämde mig för att pröva detta dagen efter julafton och det blev faktiskt riktigt bra. Men eftersom jag var lite lat så körde jag på ett vanligt muffinsrecept och på det enklaste glasyrreceptet som jag kunde hitta, så dom blev lite för söta, men dom blev ju i alla fall fina, och det är ju utseendet som räknas, right? ;)


Muffinsmaskin + receptbok

Voilá!

Dagsjobb!

Oj, jag är verkligen inte van att jobba dag ska jag berätta för er! Jobbar ju vanligtvis kväll tre dagar i veckan och dag två dagar i veckan så när jag denna vecka har/ska jobba fyra dagar i veckan känner jag mig ganska slut. Ja, jag vet att jag är mesig.

Men på allvar så tror jag inte att jag har behövt stiga upp så tidigt så många dagar i rad sedan jag gick skola, vilket är över ett halvår sedan så det kanske inte är så konstigt egentligen. Men det har samtidigt varit skönt eftersom jag får ut mer av dagen, och om jag fick välja skulle jag nog hellre vilja jobba dag eftersom jag inte får ut någonting alls av dagen nu.

Jaja, nu ska jag och Anton se en film, men slänger upp två fina bilder åt er!

Vi är alltid så här.

Och så måste ni såklart få se min nya dator!


Cecelia Ahern - Där regnbågen slutar

"Rosie och Alex är bästa vänner. De har hållit ihop i vått och torrt och delar minnen från den busiga barndomen till de rebelliska tonåren. Men just när livet äntligen kan börja med utekvällar på stan och spännande dejter skiljs deras vägar. Alex flyttar med sin familj från Dublin till USA. För gott. Rosie bestämmer sig för att flytta med honom till Boston och börja plugga där, men just när hon är på väg får hon veta något som kommer att förändra hennes liv för alltid något som gör att hon blir kvar på Irland.

Deras vänskap är viktig för dem båda men sätts städigt på prov. Åren, avstånden och nya relationer lägger hinder i vägen för dem. Rosie kan inte sluta fundera över om det är meningen att de bara ska vara vänner eller om deras känslor för varandra är starkare än så ... Missförstånd, omständigheter och ödets nycker håller dem isär, men när de till slut kan återförenas är frågan vågar de satsa allt på kärleken?"



Detta var en väldigt speciell bok eftersom den var skriven i chatt-, mail-, och brevkonversationer och det var jag även väldigt skeptiskt mot i början eftersom jag verkligen inte trodde att någon skulle kunna göra en bra bok på det sättet. Men Cecelia lyckades verkligen. Jag kunde inte slita mig från boken och låg uppe alldeles för sent flera nätter i rad. Förut har jag läst PS, I love you som hon också har skrivit och jag trodde verkligen inte att den här boken skulle vara lika bra eftersom den boken är en av de finaste böckerna jag läst, och därför har jag inte köpt någon av Cecelia Aherns böcker tidigare för att jag varit rädd för att bli besviken, men det blev jag då verkligen inte ska jag säga er! Så nu har jag nyss fått hem hennes nya bok Gåvan som jag ser väldigt mycket fram emot att läsa!

Jag är ingen människa som ger betyg eftersom jag aldrig kan bestämma mig och hatar att vara kritisk, men tror den här boken hade fått väldigt högt betyg om jag hade varit en sådan, så läs den alla ni som älskar vackra, romantiska och samtidigt roliga böcker!




Impulshandlade en ny dator

Jag råkade handla hem en ny dator lite så där impulsivt som jag dessutom sitter och bloggar på just nu och det bästa av allt är nog att den har webkamera!


Ja, det är ganska så tufft att ha webkamera när man inte har haft det
på en dator förut. Det tycker Ozzy med, även fast han inte kunde vara
stilla.


Luleå

Slänger in ett snabbt inlägg innan jag och Anton beger oss till Luleå för lite snabbshopping. Ska försöka se om jag hittar någon dator där idag, men vi får se hur det blir.

Idag har jag jobbat till 13.00, sen blev det sen lunch på stan med Jennie kl 14.00 och lite fönstertittande i butikerna. Lyckades även komma hem med en ny väska. Men nu måste jag skynda mig innan pöjkvännen min blir arg. Ha det bra tills vidare!


Sandra J la upp den här bilden på mig, Jennie, Melker och Lovis i hennes blogg
ifrån julafton, så jag lånade den bilden av dig Sandra :)

Dagmar!

Idag är det storm och igår natt var det så stormigt att jag vaknade flera gånger och som grädden på moset så var det dessutom strömavbrott imorse när jag vaknade så fick fara till jobbet osminkad och med ruffsigt hår vilket i sin tur har lett till att jag varit väldigt trött idag. Så nu ska vi bara förbi Linus och Michaela en sväng, sen blir det hem och sova! Så hej då med er.


Juldagen

Oj, vilken underbar jul jag har haft ska ni veta! Började dagen med att äta jullunch/frukost hos oss, och strax efter det så for Anton till hans familj. Sen kom stora delar av syskonskaran (förutom Therese som är i Thailand för tillfället) och öppnade lite paket. Alla syskon fick öppna paket förutom jag eftersom dom skulle på andra ställen så jag fick vänta tills jultomten kom ;)

Kring 14.00 dök våra kusiner upp och kl 15.00 var det självklart Kalle Anka som var på schemat, och efter Kalle Anka så åt vi julbord. Kring 17.30 dök jultomten upp och av någon händelse så missade Anton jultomten med bara 5 minuter, vet inte hur det kan komma sig!

När Anton kom så käkade vi efterätt i form av saffranskladdkaka och sedan for vi till honom för att fira resten av julen där. Resten får ni se i bilder!

Jullunch

Lovis öppnar julklappar!

Jag och Anton

Soffmys hos Antons morbror Lars

Ivar, Eva och Robert

 


Dåligt med bussar

Idag har jag då inte hunnit göra så mycket, eller egentligen har jag nog hunnit göra ganska mycket, det vara bara det att jag vaknade sent. Igår kväll kunde jag nämligen inte slita mig från boken jag läser för tillfället så det blev lite senare än vad det var tänkt.

Och nu måste jag snart ta bussen till jobbet. Jag måste verkligen ta och köpa mig en bil så jag slipper åka buss hela tiden eftersom det är någonting som jag verkligen inte uppskattar eftersom det bara går en buss in till stan på eftermiddagen från Svensbyn, så måste alltid fara in mycket tidigare.

Men nu ska jag i alla fall passa på att slå in de sista paketen innan jag far iväg och sluta hänga läpp vid dumburken.

För er som inte har slagit in julklapparna ännu..

..Så har jag ett litet tips!

Förra året kom jag på att man ju faktiskt kan göra sina egna etiketter att ha på julklapparna. Enligt mig så blir det mycket finare och ger en liten lyxigare känsla, så jag har gjort en liten beskrivning åt er hur man gör:

Ni vet dom här billiga anteckningsblocken de flesta har?

Dom har ju en baksida!

Dra bort baksidan från blocket (Det går bra med annan tunn kartong också)

och måla upp lagom stora etiketter, eftersom jag har gjort detta förr

så hade jag en färdig som jag använde som mall. Klipp sedan ut alla..

..Så får du detta resultat!

Sen tar du bara en "hålslagare" och gör hål på den rakare sidan.

Och Voila!

Både billigt och miljövänligt samtidigt som det är enkelt och går snabbt!

 


Färdigt pepparkakshus!

Här har ni då resultatet av mitt och Antons fina pepparkakshus! Tog kort på den finare delen ;)

 


Tillbaka till jobbet!

Pepparkakshuset blev klart igår, hade tänkt att lägga upp en bild, men Anton har ju bilden på sin mobil men kanske lånar den en sväng innan jag far på jobbet och lägger upp den.

Dock så blev det nog ett av de fulaste pepparkakshuset jag har sett, det ser då inte ut som att en 18- och en 19-åring har gjort det utan snarare som en 8- och 9-åring. Men eftersom det var första gången så tycker jag att det inte gör någonting att det blev fult.

Idag blir det att börja jobba igen för min del och jag är rätt så säker på att det ska gå bra, men eftersom rösten är det enda verktyg vi använder i vårat jobb så vet man ju aldrig om rösten fortfarande håller efter fyra timmar, men jag är gode säker på att det kommer gå bra ändå, dessutom längtar jag tillbaka lite så att ;)

Nu ska jag läsa i min underbart bra bok som jag fick av Marina när jag fyllde år, Cecelia Ahern - Där regnbågen slutar. Om ni är snälla så kanske jag lägger ut en recension på den när jag har läst ut den, men då måste ni då vara snälla!

Och bara för att ett inlägg blir mycket roligare med

bilder så får ni en bild på framsidan av boken också!


Snöat

Kom just in från den där promenaden med Ozzy och oj vad det hade kommit snö ute, och inte har dom hunnit med att ploga heller så vissa gånger hade lillhunden svårt att ta sig fram, fast som tur var fanns det ju bilspår att gå i!

Igår såg träden ut som vanligt, nu ser dom ut så här!

 

Och så har vi (eller rättare sagt mina föräldrar) hunnit med att klä granen

också!


Sovmorgon varje dag

Oj vad det är jobbigt att vakna för mig på morgnarna nu, det är nämligen då som jag har ondast! Men upp måste man även fast det blir lite väl långa sovmorgnar för min del. Men man ska väl ändå sova ut när man är sjuk, right?

Annars så händer det väl inte så mycket idag, måste gå en promenad med Ozzyhunden senare idag eftersom hans "föräldrar" är i Thailand och njuter av solen medan träden håller på att gå sönder här av all snö, men jag klagar inte, det ska vara snö vid julafton, sen får det gärna smälta bort igen!

Men nu ska jag försöka få lite nytta gjort, måste hinna med lite saker till julafton, tack och lov blir det inge större ansträngningar för min inflammerade hals. Ska försöka att hinna med att blogga lite senare, ha det bra tills dess!

Halsfluss

Ska även passa på att berätta att jag har spenderat den här helgen åt att ha halsfluss för första gången i mitt liv. Det började med att jag hade fruktansvärt ont i halsen redan på onsdagen, men man kan väl säga att jag hade lite tur i oturen då jag faktiskt hade bokat tid på vårdcentralen i fredags för att kolla upp mina munsår och då bad jag dom att titta i min hals också och då var det ju halsfluss! Så nu har jag gått på pencillin sedan i fredag och det känns faktiskt mycket bättre även fast jag fortfarande har väldigt ont. Idag har vi även hunnit med att baka lite mintkola hos anton och även hunnit med att sätta ihop vårt pepparkakshus som jag skrev om för ett tag sedan och dom blev då så här: (ursäkta det usla upplägget och de eventuella skrivfelen, men skriver på Antons mobil igen eftersom han hade bilderna på hans mobil)


Test

Provar bloggappen på Antons mobil!


Städardag!

Just nu håller jag på att städa för fullt! Har bytt sängkläder, rengjort toaletten, hängt tvätt och snart ska dammsugaren fram så passade på att ta en liten paus innan så att jag orkar fortsätta.

Jag börjar jobba kl 17.00 så Anton skulle komma och skjutsa mig till jobbet innan så att jag hinner träffa honom en snabbis innan han far till Umeå och jobbar.

Har även ringt till vårdcentralen och bokat tid så ska dit på fredag och kolla upp mina munsår, så jag hoppas på att få några magiska tabletter eller någonting så att det läker någon gång, men dom pratade om att jag i så fall kommer få någon salva som man smörjer på innan det bryter ut och dom är ju rätt så rejäla så får väl leva med munsår den här gången i alla fall.

Men nu ska dammsugaren fram! Så vi hörs när vi hörs.

Pepparkaksbak från förra söndagen!


Nu får det ge sig!

Jag har haft en underbar dag även fast det inte visar sig idag då jag är bakis, blev nämligen några glas vin med finaste Jenny igår kväll som avslutades lite senare än förväntat, men trevligt var det då i alla fall så man kan väl säga att det var värt det!

Idag ska vi ha lite julmys här hemma och annars kommer jag väl fortsätta att vara bänkad framför datorn med några Dexter avsnitt som är mitt nya plus på vardagen.

En annan tråkig nyhet är att jag har fått munsår igen. För tredje gången nu under hösten så jag har inte ens varit munsårsfri i en månad innan dom har kommit tillbaka, så funderar om det kanske är dags att fara till vårdcentralen och låta läkaren ta sig en titt. Men nu ska jag i alla falll se ett till Dexteravsnitt! Ha det gött!