Sushi

Dagen börjades med att Magnus kom förbi och bjöd mig på sushi, som jag äntligen har lärt mig att äta, även fast jag inte får i mig alla läskiga delarna än. Vi käkade, såg film och åt chips, så det har varit en riktigt mysig måndag.

Ikväll vet jag inte vad som händer. Känner för att ta det lugnt så kanske inte gör så mycket. Får se om Anton kommer förbi eller inte, för tillfället verkar han vara okontaktbar.

Vissa bitar rörde sig ju nästan!

Magnus himself.


Underbart god paj!

Gårdagen var väldigt trevlig. I alla fall första hälften av den eftersom det senare blev lite tjaffs och så som det lätt kan bli ibland. Det började med att jag och Jennifer for till Luleå kring 15.35 och kom då fram ca en timme senare. Eftersom det inte gick en buss på ett tag så bestämde vi oss för att sätta oss på Roasters för att ta oss en cider och bara ta det lugnt, och där satt vi tills 18.25 då bussen till Linda, som vi skulle vara hos, gick. När vi kom fram vankades det mat i form av Taco och bara allmänt mysdrickande. Sen kring 23.30 så for vi ner på stan.

Idag har det inte hänt så mycket. Gjorde nyss en oerhört god paj som jag tänkte dela med mig, så här har ni recept på den:

Pajdegen (Snodde pajdegsreceptet av min syster eftersom vi inte hade någon smördeg)
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
2 dl Cremé Fraiché

Fyllning
Två kycklingfiléer
Ett halvt fetaostpaket
Bladspenat efter smak

Äggstanning
3 stycken ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ca 2 dl riven ost

Blanda ingredienserna i pajdegen och tryck ut i form. Förgrädda i 10 min.
Hacka kycklingfiléerna. Stek upp dem och krydda rikligt efter smak tills dem är genomstekta.
Skär upp fetaosten i tärningar.
När pajdegen är färdiggräddad, häll kycklingbitarna, fetaosten och bladspenaten i formen.
Blanda ihop ingredienserna i äggstanningen och häll över den jämt över pajen.

Grädda i ca 30 min eller tills äggstanningen helt har stelnat.


När ni är klara med pajen får ni förhoppningsvis detta underbara resultat!

 


Mys kväll

Denna lediga dag förstörde jag genom att sova till 13.00, då pa ringde och väckte mig. Så jag steg upp, åt en lång frukost bestående av flingor och mjölk och mest bara tog det lugnt i 40 minuter. Sen bestämde jag mig för att gå en kort promenad vilket jag då gjorde, men tyvärr hann jag då inte gå så långt utan gick bara i ca 10 minuter eftersom jag var tvungen att fara hem och duscha innan Anton kom.

Annars har vi inte gjort så mycket. Slängde ihop en middag bestående av ungsstekt kyckling, klyftpotatis, grönsaker och örtsås.

Ikväll funderar vi även på att fara på bio och se "Pirates of the Carribean", så det blir spännande.

Dagens middag.

Gav den här till Anton igår. När den var klar så fyllde

jag den med nonstop- och zoogodisar.


Betygen satta

Idag har jag faktiskt varit på skolan, även fast jag bara hade en lektion vilket ledde till att jag fick göra ingenting i flera timmar medans jag väntade på bussen som gick först 14.00, men jag klagar inte.

Det händer inte så mycket på dagarna nu. Jag försöker komma igång med min kreativitet igen och igår gjorde jag faktiskt någonting väldigt kreativt som jag ska ge till Anton. Eftersom han inte har fått den än så får ni inte heller veta vad det är än, men det var någonting väldigt roligt i alla fall!

Nu är jag trött. Steg ju faktiskt upp 7.00 imorse så funderar på att ta en liten powernap. Vi får se. Någonting annat än att sitta här och hänga ska jag i alla fall göra nu, så ha det bra tills vidare.

Fritid? Vad är det?

Idag har jag varit ledig, för andra dagen i rad och jag känner faktiskt redan att jag börjar bli lite rastlös. Nyss tänkte jag till exempel att jag inte hade pluggat sedan i söndags, och jag känner lite ångest över att jag inte har pluggat eftersom det fortfarande känns som om jag borde göra det, även fast jag inte behöver det, men det är väl någonting som går över I guess.

Igår spenderade jag min lediga dag med att städa mitt rum rätt så supernoga. Jag till och med dammtorkade lampan, och det är ju rätt så exlusivt. Jag hann även med att se ett gossip girl avsnitt samtidigt som jag lagade mina leggings. Jag passar verkligen som hemmafru.

Idag spenderade jag min andra lediga dag med att gå på stan, träffa min syster Therese som bjöd mig på lunch, träffa Anton och träffa Marina. När jag kom hem hann jag knappt vara hemma en timme innan jag åkte in till stan igen för att dra på Nodo med Marina och Mange. Sen kom även Anton förbi en snabbis där också.

Jag har även hittat ett par studentskor nu som jag tycker är helt underbart snygga. Bara därför att jag har för mycket fritid nu så har jag till och med fotat dom, så här får ni en bild:

Lite varma kanske, men dom är grymt sköna så jag klarar mig nog

i dom halva dagen i alla fall tills jag kommer hem till Svensbyn och

kan byta. Och varför jag inte valde vita beror på att nästan alla

vita skor är så kallade "mördarskor" som fötterna dör i.


Och så har jag även hunnit med att göra ett nytt armband.

Så om någon är sugen är det bara att höra av sig. 35:-

kostar det, och det finns även i silver.

 


Hej då gymnasiet!

Just nu är jag lycklig.
Eller jag har inte riktigt hunnit fatta det än..
Men det är faktiskt så att jag just gjorde bord mitt SISTA arbete på gymnasiet.
Så.. Vad ska jag göra nu? Nu är det alltså dags att börja fokusera på jobbsökning på heltid och bara helt enkelt hoppas på det bästa.

Nu måste jag då i alla fall springa till bussen, så mina filosofiska tankar får jag ta hand om senare. Ha det gött!

Förkylningsträsket..

Tycker att det är dags att kasta in ett inlägg nu när jag knappt kan prata på grund av en oerhört dum förkylning. Inatt somnade jag någon gång efter 4.00 eftersom jag hostade så mycket att jag glömde att andas. Dessutom har jag träningsverk i hela kroppen eftersom jag var dum att spela brännboll och kubb ute i lördags så dessutom kan jag alltså inte ens hosta utan att få ont i magen.

Så när jag vaknade imorse så insåg jag att det var bäst att stanna hemma eftersom jag inte skulle klara av en hel dag på skolan. Detta kändes dock inte roligt alls då jag skulle ha en "bokredovisning" i svenska som jag bara ville göra bort, men det gick ju inte. När jag försökte somna om i morse så dröjde det ytterligare en timme innan jag kunde somna eftersom jag fortsatte med mina hostattacker, så jag gick ner och tog hostmedicin och gick upp och la mig igen och lyckades somna ett tag senare.

Jag lyckades dock sova till efter 14.00 någon gång nu, så sömn har jag i alla fall fått, men fortfarande värker halsen och kroppen och jag tror till och med att jag har fått en muskelinflammation. Så med andra ord är det väldigt synd om mig idag.

Bjuder i alla fall på en bild av mig och Melker för att piffa

upp detta inlägg.


En liten pojke

Kom förresten på en sak, för snart två veckor sedan blev jag ju faster igen, till en underbart söt liten pojke som äntligen har fått namnet Melker (det tog en stund innan dom bestämde sig och kom överens). Bilden är min bror Jespers.


Vilken helg!

Vilken helg det har varit! Valborg var helt underbart bra och det slutade med utgång till krogen. Dock så var det tyvärr inte så jättemånga man kände där men träffade ändå helt underbart bra människor. Tog dessutom en del bilder med dom är hemma i kameran och eftersom jag är på skolan nu så är dom rätt så otillgängliga så dom får ni se senare istället.

Dock så är jag trött idag, och har dessutom ingen ork så fastän jag måste plugga så orkar jag inte, vilket inte känns bra alls. Ska i alla fall på stan sen och gå lite ärenden, så ska kanske försöka övertala någon av mina kära kompisar att följa.

Nu ska jag i alla fall försöka på någonting gjort, fast det är inte så lätt när både kroppen och hjärnan stretar emot, hehe.