Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Tro nu inte att jag kommer orka skriva ner vad jag har haft på mig idag för jag orkar inte ta kort på mig själv när är osminkad, har ögoninflamation, svinigt förkyld och har fått tillbaka mina munblåsor som jag hade förra gången då jag hade ett virus i kroppen, men jag kan ju alltid beskriva: Har gått omkring i min svarta mössa, en svart halsduk, en gråbrun tunn tröja med ett svart linne under och svarta leggings, och så tjocksockar på det. Graciöst va?

Nej men hoppas det duger för er, för orkar nästan aldrig lägga in bilder på vad jag har på mig ändå.

Dag 9 - Min tro

Jag tror faktiskt att alla behöver tro på någonting för att kunna fungera, vare sig det är en religion eller någonting annat och i mitt fall är det inte religion i alla fall. Jag är inte uppvuxen i någon kristen familj och enda gången jag nog trodde på "Gud" var när jag gick barnkören i EFS som bokstavligen talat pumpade oss med Jesus och Gud. Så där ett tag måste jag faktiskt erkänna att jag var kristen, men jag var typ 6 år, jag trodde på jultomten då också.

Nu däremot är jag som sagt inte det mista kristen, men vad JAG tror på är en massa saker. Jag tror till exempel lite på att det finns någon slags energi på jorden som vi människor inte förstår oss på, jag tror på vetenskap, på kärlek i första ögonkastet och på en massa andra saker. Förutom då på Gud. Varför jag inte är kristen vet jag inte riktigt. Kanske är det för att jag är uppvuxen i en familj som inte är kristen eller bara för att jag inte kan tänka mig tanken att någon liksom kan vaka över oss. Nu har jag full respekt till dom som är kristna eller troende på något annat sätt men det är som sagt bara vad jag tror och tänker. Och det viktigaste är ju att acceptera folk för vad dom än tror, och det gör även jag.


Förhoppningsvis är jag snart klar

Körkortet håller på att äta mig levande men jag har i alla fall gjort klart alla delprov nu vilket jag är otroligt lycklig över så nu är det bara repetition som gäller sen är jag förhoppningsvis redo. Dock så känns uppkörningen inte lika glasklar som teorin gör så jag hoppas för tillfället bara att jag klarar det.

Annars händer det inte så mycket mer, all min lediga tid går åt till att plugga fast snart är det jullov och då är jag väl förhoppningsvis klar med körkortet och allting. Nej men nu är jag less på datorn, så ska hoppa i duschen och sedan avnjuta en kopp te. Bjuder på min favoritlåt for now. Så enjoy!

Rihanna feat Eminem - Love the way you lie part 2


Dag 8 - Ett ögonblick

Nu tjatar jag lite väl mycket om Anton här känns det som men det är faktiskt han som har fått mig att vara väldigt lycklig de här senaste 9-10 månaderna. Så därför ska jag ta ett ögonblick som jag är otroligt lycklig att det inträffade, nämligen första gången jag och Anton kysstes, i nyktert tillstånd.

Det var på vår kära skola där vi satt uti några soffor och jag hade precis lyckats övertala honom att stanna och vänta på min buss med mig, men när nästa buss kom så tänkte han då fara vilket då gjorde att jag höll fast honom lite, sen hände någonting konstigt, som faktiskt inte var planerat.. Det var som om vi "studsade" mot varande ungefär, det blev som en snärt och hips vips, innan någon av oss visste ordet av så kysstes vi.

Lite komplicerat var det att förklara, men det var ett otroligt bra ögonblick i alla fall!

Dag 7 - Min bästa vän

Jag har ingen speciell bästa vän, men däremot har jag flera bästa vänner. Den personen som känner mig bäst och som alltid har ställt upp för mig under hela tiden jag har känt honom är Anton. När jag har haft pms har han kommit med choklad eftersom han vet att jag har ett grymt temperament när jag har pms och jämt är sugen på choklad och han gör även andra saker för mig som ingen annan skulle kunna tänka på att göra.

Men om jag går efter mina bästa tjejkompisar så har vi Sara, som alltid är ärlig med mig och säger till mig när det är bäst för mig att skärpa mig. Sen har vi Jennifer, som jag har känt sedan jag var 6-7 år och som alltid har följt mig till och från hela livet sen dess och som också är ärlig mot mig när det gäller. En av mina bästa vänner är även Jenny K som nog måste vara bäst i världen på att lyssna och ställa upp när man behöver någon att prata med som mest.

En bra vän som jag på senare tid har lärt att känna är Marina som är en otroligt rolig människa som kan få en att bli på bättre humör till och med de värsta dagarna.

Som ni ser prioriterar jag mina närmare vänner på samma nivå eftersom alla är bra på sitt sätt och jag behöver allihopa för att må som bäst!


Dykt

Det går inte så bra för mig att följa dagarna för den här listan jag håller på med, så istället kommer jag ta den i min takt eftersom jag är så otroligt trött nu när jag håller på med körkortet samtidigt som jag har hyfsat mycket i skolan. Men jag kommer ta det i min takt som sagt.

Idag har jag och Anton varit och dykt med tuber i simhallen på öjebyn förresten vilket var en äkta upplevelse. Annars har det inte hänt så mycket, kan skriva mer om det senare någon gång.

Dag 6 - Min dag

Min dag började med att jag vaknade upp hos mig med Anton vid min sida 7.30, sen tog vi bussen till skolan 8.20. Första lektionen var samhälls C, sen hade jag ett två timmars hål och hade möte med min projekthandledare och pluggade lite körkortsteori. Sen hade jag litträr gestaltning då vi gjorde en otroligt bra Rap-låt, hehe.

Vi kom hem hos Anton kring 14.00 och la oss i sängen och sov i några timmar. Vaknade upp kring 17.30 och käkade hamburgare och gröt (hur nu det går ihop..?) och nu sitter vi här och väntar på skjuts till Antons mamma.

Där har ni då en helt vanlig och överintressant dag i mitt liv.

Dag 5 - Vad är kärlek?

Kärlek för mig är någonting man behöver varje dag för att överleva och må bra, vars man än är ifrån. Jag ser kärlek som någonting väldigt dyrbart och det behöver ju absolut inte bara komma från en flickvän/pojkvän utan även från vänner eller föräldrar m.m. Jag är rätt så säker på att alla upplever kärlek på något sätt, bara i olika stor mängd. Jag som till exempel kommer från en stor familj, har vänner OCH en pojkvän som älskar mig är ju omringad av kärlek vilket har gjort mig otroligt beroende.

För dom som tänker att jag har fel när jag säger att man faktiskt behöver kärlek för att överleva så har jag faktiskt inte det. Vi tog upp det här på psykologin för ett tag sedan och då fick vi se små barn från ett barnhem som inte hade fått någon kärlek överhuvudtaget utvecklas senare eller till och med bli sjuka, så vi behöver faktiskt kärlek för att överleva.

VAD som är kärlek för mig just nu är Anton. Vårat förhållande sprudlar av kärlek och vi är otroligt lyckliga tillsammans. Och min magkänsla säger mig även att vi kommer hålla ihop ett bra tag framöver också, vilket jag inte har känt tidigare faktiskt. Så kärleken finns omkring mig i massor.

(Om jag ska vara helt ärlig med er så tror jag faktiskt att det alltid finns någon därute för en, det gäller bara att söka ordentligt)

Den första pussbilden som togs på mig och Anton


Dag 4 - Det här åt jag idag

Tyvärr har jag inte tänkt på att ta någon bild på vad jag har ätit idag, men till frukost åt jag i alla fall rester från gårdagen, som var en jättegod thaiwook som jag och Anton hade gjort. Sen så åt jag gulaschsoppa till middag som var lite väl läskig för mig tror jag nästan, lite för mycket grön paprika, men den var ändå god i alla fall.

Jag kan i alla fall göra en inbakad fläta

Sitter hos Anton och försöker plugga lite körkortsteori, vilket inte går så bra faktiskt.. Vill helst bara lägga mig ner och sova resten av kvällen, men istället ska vi ha filmkväll och mysa på, om vi tar oss någonstans det vill säga. Vi har även hunnit laga god thaimat som vi då bjöd Antons föräldrar på och det verkade vara uppskattat.

Jaja, nu ska jag gå och göra någonting annat, vet bara inte vad än, men mer teoriplugg är uteslutet i alla fall.. Jag måste ju få slappna av, det är ju helg!

Lyckades förresten göra en inbakad fläta på mig själv idag också, yey.


Dag 3 - Mina föräldrar

Ja, vad finns det att säga om mina föräldrar.. Dom är fortfarande tillsammans efter alla år och bor i Svensbyn, i samma hus som jag då har vuxit upp i. Dom har varit där för mig och oftast har jag kunnat berätta det mesta för dom utan att behöva oroa mig för konsekvenserna.

Jag är rätt så dålig på att skriva om min familj även fast jag älskar dom.

Lovely friday.

Det har varit världens slappaste dag hittills idag. Hade litteratur och litteraturvetenskap imorse men då gick vi till en ormgrop och läste vilket slutade med att Angelica förhörde mig på teorifrågor istället. Sen skulle vi haft psykologi, men hade komptid att ta ut så hade ingen psykologi heller vilket resulterade i att jag hade ett 2 timmars hål. Sen nu då skulle vi ha religion, men läraren skulle på kurs så vi hade bara lektion i 10 minuter, sen fick vi sluta, vilket inte var helt fel. Nu har jag bara turism kvar, som dock är på 2 timmar men ändå. Vilken lovely fredag alltså!

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, är hur trött som helst efter den här veckan. Orkade inte ens fara på boxningen igår, så trött var jag. Men så blir det ju självklart när man har varit igång hela veckan.

Igår när jag skulle sova fick jag förresten lite ont i min arm, eller inte ont, det var mer som om det bara var en obehaglig känsla. Vad det berodde på TROR jag kan vara att jag har så oerhört stora muskelknutar i min rygg och mina axlar så jag misstänker att muskelknuten kan ha tagit på något nerv eller någonting.. Kan det göra så? Vars är du nu Jennie när man behöver dig?

Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek var nog i mitten av 7an, då jag var 13 år. Det låter väldigt ungt men jag var kär och lycklig i en jättefin kille som jag var tillsammans med i ett år och fyra månader. Efter ett tag så svalnade tyvärr mina känslor och jag började längta bort vilket gjorde att jag gjorde slut med honom. När jag tänker tillbaka på den tiden känner jag att jag egentligen var för ung för att över huvud taget veta vad kärlek var och istället upplevde jag kärleken som jag trodde den var, tyvärr blev det inte så perfekt som jag hade tänkt mig.

När det tog slut blev jag självklart oerhört ledsen även fast jag visste att det skulle bli bäst så för både mig och honom, och det blev det ju också. Men utan honom skulle jag inte vara den personen jag var idag och då kanske jag aldrig skulle ha varit med världens bästa kille som jag nu har och som jag verkligen trivs bättre med än någon annan. Så jag ångrar ingenting.