Resultat!

Idag var det dags att väga mig och ta mina mått efter ungefär en vecka. Kommer göra det varje söndag då det känns som den dag då det passar bäst. Jag blev väldigt förvånad av att se resultat så snabbt för har ju inte tränat sådär extremt mycket och jag har ju ätit den mat som serveras på jobbet (pasta, korv, potatis m.m.) som vanligt, det är här hemma jag har kört stenhårt med att inte äta så mycket pasta och potatis, utan istället äter jag quinoa, mathavre och bara massor av grönsaker. Kyckling och fisk är det mesta som står på min matsedel och godis, fika och chips m.m. är helt förbjudet. Cola Zero får jag bara dricka på helger då det är någonting jag förut drack minst en burk om dagen men nu kör jag på vatten istället. 
 
Igår hade jag en liten "pausdag" då vi drack vin och åt ribs med pommes och coleslaw, men sådana dagar måste man såklart också ha, helst efter att jag har haft en sådan himla bra vecka, och jag hoppas att det kommer att gå lika bra resten av tiden. Jag äter även kromtabletter och D-vitamin för att hjälpa mig med sötsuget, och det kommer såklart fortfarande ibland, och vissa dagar är jag verkligen HUR nära som helst på att vräka i mig choklad, men jag har inte gjort det. Så här har ni mina framsteg som har ägt rum på lite mer än en vecka.
 
  • Vader: + 1 cm
  • Lår: - 1 cm
  • Rumpa:3 cm
  • Höft: - 1 cm
  • Midja: - 2 cm
  • Bröst: - 3 cm
  • Armar: -1 cm
  • Vikt: - 1,5 kg
Så det går verkligen åt rätt håll som ni ser, och det är skönt och jag har även märkt av att jag är mycket piggare än vad jag har varit tidigare, så detta var någonting som verkligen behövdes för mig. Nu ska jag lägga mig i sängen och börja läsa Flickan och skulden av Katarina Wennstam som tydligen ska ge en rejäl tankeställare. Sov så gott!
 
 

Kesoplättar och hemmagjord granola.

Igår hade jag en av de trevligaste kvällarna på länge. Jag, Ellen och Ida köpte med mat från Texas Longhorn och åt den i Ellens lägenhet i Kista. Vi drack lite vin, lyssnade på musik och snackade en hel del. Det blev däremot lite senare än vad de brukar bli för min del, men det var det definitivt värt. Dock så kändes det att det blev sent igår när jag vaknade imorse, men jag lyckades ändå ta mig upp och göra lite kesoplättar till brunch och få lite saker gjort. Efter ett tag kände jag dock att jag blev alltför trött så då gick jag och la mig och vilade en stund.
 
När jag vaknade så satte jag igång med att göra lite hemmagjord granola med nötter, torkade äpplen och gojibär. Har däremot inte hunnit smaka den ännu så vi får väl se om den går att äta.
 
Idag blev det sallad med makrill, ägg och lite grahamsbröd på sidan om. Det kändes som det var den perfekta söndagsmiddagen eftersom jag kände mig lite för trött för att göra någonting komplicerat. Nu ska jag och Adrianus se lite serier innan det är dags att sova. Ha det gött!
 
Kesoplättar med banan och blåbår.
 
100 g keso (en halv burk)
1 ägg
0,75 msk fiberhusk
En nypa salt
 
Mixa med mixerstav tills det blir en jämn smet och stek sedan i kokosolja eller i smör.
 
 Granola på G.
 
Jag gjorde min egen version som såg ut så här:
 
2,5 dl havregryn
2 dl mathavre
1 dl solroskärnor
Ca 0,5 dl linfrön
Ca 0,5 dl sesamfrön
2 dl nötter (jag hade hasselnötter och valnötter)
1 dl kokosflingor
Lite kakao
Lite kanel
Apelsinsaft från två pressade apelsiner
1 dl honung
2 msk rapsolja
Torkade bär eller frukt (jag hade torkade äpplen och gojibär)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan alla torra ingredienserna förutom bären/frukterna i en skål. Blanda sedan ner saften, honungen och rapsoljan och rör om ordentligt. Häll ut granolan på en plåt och sprid ut den ordentligt. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 30-45 minuter. Rör om var 10:e minut så att granolan inte bränns vid, om den får för mycket färg på kanterna så kan man grädda den lite längre ner i ugnen istället. När granolan har fått nog med färg så kan du ta ut den. Låt granolan kallna och blanda sedan i de torkade bären/frukterna. Lägg granolan i en tät burk eller låda.
 
 Färdigt!

Hjärtdag.

Alla hjärtans dag är någonting som vi egentligen inte firar sådär extremt mycket, men ändå kom Adrian hem med blommor och choklad till mig. Jag hade fyllt en påse full med godis och med ett Skipbospel (som vi tidigare nämnt att vi ville ha), vilket jag tyckte var jätteroligt. Vi lagade middag här hemma, jag hade lagt kycklingfiléer och lite grönsaker i marinad dagen före, och så gjorde jag en rödbets- och kikärtssallad. Adrian vågade sig dock bara på att kycklingen som han åt med ris, men det tyckte han också var väldigt gott. 
 
Om ett tag ska jag iväg på ett träningspass, sedan så ska vi fara och handla lite när jag kommer hem igen, men förutom det ska vi nog ta det väldigt lugnt idag. Jag ska försöka städa lite också och tvätta undan lite tvätt, och annars ska jag nog ta det ganska lugnt tror jag. Det är alltid skönt med stressfria helger!
 
När de flesta bara tänker på att ge bort saker till varandra på alla hjärtans dag så tänker jag lite extra på min syster som föddes med hjärtfel. Jag kommer ihåg en gång när vi var små, och farmor och farfar hade köpt en nalle åt henne på alla hjärtans dag. Jag blev så sur eftersom att jag inte fick en nalle och bara stod och skrek, så dagen efter fick jag också en nalle av dem. Alltid effektivt att skrika ;).
 
 
Blommorna och chokladen från NK som jag fick av
Addelicios igår.

Skridskoåk och spralliga ben.

Godkväll! 
Jag ligger för tillfället i sängen och är sprallig i benen och kan inte riktigt sova, så tänkte att jag skulle slänga in ett litet inlägg om de senaste delarna av mitt ekorrhjul till liv. 

Idag har vi åkt skridskor med barnen, eller jag står bara på sidan och delar ut mackor och varm choklad när de blir trötta men det är ett viktigt jobb det också ;). Jag har även min tidiga dag idag så for och tränade ett snabbt pass direkt efter jobbet, efter träningen så for jag direkt till Rådhuset där vi hade personalmöte idag. Det var lika trevligt som det alltid var och chefen bjöd på god mat och gott tilltugg dessutom. 

Annars har det inte hänt så mycket denna vecka, har inte ens lagat middag någon dag hittills då jag har haft kvar rester från i helgen vilket har varit ganska skönt faktiskt. Mitt rättegångsdatumet har ju förresten blivit spikat nu också, ungefär en vecka innan vi far till Egypten. Jag är såklart väldigt nervös inför det, men jag kommer att ha Adrian och min kurator där med mig och så kommer det bli väldigt skönt att ÄNTLIGEN få det överstökat och kunna dra ett sträck över allt det där på riktigt. 

Nej, men nu är det dags för mig att sova, ska jobba på den andra förskolan som min chef äger imorgon så kommer nog vara tröttare än vanligt när jag har fått vara med ett gäng nya barn, men det är nyttigt att vara på en annan förskola ibland också! 

Lugnet före stormen.

Denna dag har varit väldigt lugn. Jag tog en väldigt lång sovmorgon imorse eftersom jag kände mig så fruktansvärt trött de tio första gångerna som jag vaknade, så jag sov till 11.00. När jag väl hade vaknat höll jag inte på att ta mig upp ur sängen på grund av extrem träningsvärk från gårdagens cardiopass. Dock så for jag ändå på ett Street dancepass klockan 16.00 eftersom att jag tänkte att bara jag rör lite på mig kommer jag inte märka av träningsvärken. Jag hade fel. Nu gör bara min kropp ännu ondare så jag ska inte träna imorgon som jag först hade tänkt, utan jag väntar till onsdag då jag slutar tidigt. Vi har personalmöte på kvällen, så då har jag några timmar mellan jobbet och mötet så det blir perfekt. 
 
Nu ska jag sova, börjar tidigt imorgon och har bestämt mig för att vara pigg denna vecka, har mycket som väntar framöver så det är bra för mig att vara utvilad. Bjuder på en bild från dagens middag som bestod av tonfisksallad med grahamsbröd. Ha det bra!
 
 

Världens bästa frukost och cardioträning.

 
Gjorde världens godaste frukost imorse som jag bara är tvungen att dela med mig. Har sett fram emot att prova denna juice hela veckan men är ju samtidigt inte den som kliver upp tidigare bara för att göra en god frukost så blir ofta typ kvarg med fun light-saft vilket är enkelt och smaker helt okej. men nu gjorde jag den här juicen som består av:
 
Ca 5 blodapelsiner
1 citron
3 kiwi
1 banan
 
Mixa allt detta i en mixer eller med mixerstav. Juicen räcker ungefär till fyra glas men har inte hunnit prova hur god den är dagen efter ännu ;). Till detta åt jag kvarg blandat med fun light-saft, hasselnötter, kokosflingor och äppelbitar. Blev hur tasty som helst, så prova det!
 

Nu ska jag strax bege mig till SATS för att köra lite cardio. Jag har aldrig kört det tidigare men eftersom det är mycket kontitionsträning så känns det som om jag kommer vara helt slut efter den halvtimmen som man kör i. Men det blir spännande att prova min kropps gränser!
 
 

Avokado och mangosalsa

God kväll!
Tänkte slänga in ett inlägg så här precis innan läggdag. Idag har jag haft stängning på jobbet, så hade en relativt lång dag. Efter jobbet så skyndade vi oss att äta och göra oss klara här hemma och efter det begav vi oss till Enskede för att spela lite sällskapsspel i goda vänners sällskap. Vi for dock hem nyss eftersom vi båda var väldigt trötta, vi orkade inte vara där allt för länge.
 
Känner nu hur mina ögonlock blir tyngre och tyngre och att jag själv knappt lägger märke till vad jag skriver, så tänkte bjuda på en bild samt på receptet från dagens underbart goda middag. Tror att jag har lagt upp det tidigare någon gång men man kan aldrig lägga upp ett bra recept allt för många gånger, right? Så här kommer det:
 
 
Ingredienser
2 Avokados
2 Tomater
1 Mango
0.5 Rödlök
1 citron
4 msk olivolja
Tabasco efter smak
Salt och peppar
 
Gör såhär:
Hacka avokado, tomat, mango och rödlök och blanda i en bunke. Blanda citronsaft, olivolja och tabasco och blanda med det andra. Smaka av med salt och peppar. Alternativt kan man också sätta i lite bladspenat (som jag gjorde idag) eller färsk koriander. Man kan variera den på väldigt många sätt.
 
 

Träning och bra kost.

God kväll!
Idag har varit en bra dag. Vi har varit och åkt skridskor med barnen på jobbet, vilket gick jättebra! Det är otroligt hur duktiga dom är alltså. Slutade jobba 15.15 idag och direkt när jag slutade for jag till SATS och tränade. Lyckades springa 20 minuter i sträck på bandet vilket kanske inte är så mycket, men med min kondition som aldrig ens har existerat är det ett gigantiskt steg, helst eftersom att jag inte har sprungit på över ett halvår. 
 
Började min "nyttiga månad" idag, vilket innebär att jag ska träna mer och äta nyttigt. Min kropp har nämligen inte mått så bra på senaste då mitt kostintag inte har varit det bästa, så nu kör jag en liten "rensning" med mycket kyckling, grönsaker och mindre potatis och pasta med mera. Började detta med att göra apelsinkyckling med morot- och spenatsallad. Receptet på den hittar ni här. Jag struntade dock i löken och tog timjan istället för dragon, men det blev hur gott som helst, så det rekommenderar jag.
 
 
 

En bra helg har passerat

Jag har haft en superbra helg. I fredags avslutades planeringsdagarna med att skåla i champagne och äta ännu mer god mat.Senare på kvällen for jag till Kista och var där med Johanna och Ellen med flera, sedan for jag hem ganska tidigt eftersom att jag kände att det räckte för mig.

Igår var jag för typ andra gången i mitt liv bakis. Trots det så steg vi upp tidigt, hyrde en hyrbil och for till Åkersberga för att träffa Adrians syster och hans systerdotter som hade en handbollsturnering där i helgen. När vi hade varit där for vi till Norrtälje för att hälsa på en kollega till Adrian, och efter det så for vi till Gävle där vi träffade en kompis och spelade lite biljard.

Idag är jag sådär söndagstrött som jag alltid är, har ändå tvättat en massa och rengjort badrummet. Annars har jag bara tagit det lugnt och njutit av ledigheten. Nu sitter vi båda i soffan och ser på The blacklist som by the way är en superbra serie för er som gillar kriminalare. Någonting mer än det som redan har hänt kommer nog inte hända idag.