Dag 1- Presentera mig själv

Jag är en tjej på 18 år som går sista året på samhällsvetenskapsprogrammet, som tyvärr är ett program som jag inte trivs särskilt bra med utan bara valde eftersom jag inte hade någon aning vad jag skulle bli vilket jag fortfarande inte har. Jag bor i Svensbyn med min familj och där har jag bott hela livet, och det är även en by jag har trivts med och även fast det idag känns jobbigt att pendla från Svensbyn in till stan så är det inte en by som jag ångrar att jag har fått växa upp i.

För tillfället håller jag på med körkortet vilket tar upp väldigt mycket av min tid eftersom körkortet verkligen är någonting jag vill ha och då presterar jag även hårt för att få det. På fritiden håller jag också på att boxas, vilket jag dock inte har börjat med seriöst så mycket än men jag hoppas att det kommer bli mer seriöst för mig snart, när jag har lite mer tid till överst.

Lista

Tänker att jag också ska prova på den här listan, enjoy!

Dag 1 – Presentera mig själv. 
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Det närmar sig..

Det känns som om jag bara kommer närmare och närmare körkortet nu. Igår gjorde jag manövertestet, plus att jag bokade uppkörning och teoriprov och idag så hade jag halkbanan, det betyder att det enda jag har kvar är proven, och att övningsköra lite mer då förståss.

Så snart är det bara för er att hålla er undan från vägarna! ;) 

ojojoj

Oj vilken jobbig dag.. och varför är den jobbig? Ja, antagligen därför att jag som vanligt har sovit alldeles för lite och är väldigt trött. Som jag hatar måndagar..

Vad som inte gör det bättre är att det kommer bli en "fullspäckad" dag. Jag har nämligen manövertest 15.50 - 16.50 och sen har jag boxning 19.00. Dessutom slutar jag 12.10 så det känns som om det blir lite tjorvigt. Men vad gör man inte för att få körkort? Imorgon har jag även halkbanan, så börjar 8.00 och måste hoppa över min underbara sovmorgon som jag egentligen ska ha, kul liv.

Nej men bara jag får sova lite mer så blir jag nog mindre bitter. Eller?

Hey beutiful

Igår var vi på 30-års fest hos Jugge. Det var väldigt trevligt och det bjöd på otroligt god mat, tyvärr så glömde jag kameran men lyckades ta en bild på mig och Jennie inne på toaletten i alla fall..

Dessutom är det ju första advent idag, så jag antar att man ska tända ljus, gå på julmarknad och kanske till och med gå på skyltsöndag.. Vi får se hur det blir med det, nu ska jag äta frukost!


Kom i form med Paulo Roberto

Jag och Anton har just gjort ett stenhårt träningspass med den här killen:

Nu kanske det verkar som om Paulo Roberto har varit hemma hos mig, men tyvärr är det inte så bra.. Utan det är nämligen så att jag fick hem en skiva för ett tag sedan med namnet; Kom i toppform med Paulo Roberto. Så jag och Anton bestämde oss för att proba den idag och den blev klart godkänd. Det var fullt av härliga övningar som vardera bara var 30 sekunder lång vilket är lagom om man inte är så vältränad.. Ehm.. I alla fall Så rekommenderar jag den starkt och det var en riktigt rolig träning. Och Paulo Roberto är ju min förebild också och snygg är han också vilket ju är positivt.



Cat in a bag

Idag är en trött dag, och idag är inte heller en dag som jag har tid att vara trött på. Alltså en dålig trött dag. Måste plugga, måste städa.. Var tänkt att jag och Sara skulle på boxningen idag, men vi hade ingen bensin i våran bil och det var något fel på Saras så inte blev det inte, vilket var synd, hade nog blivit pigg då..

Så istället har jag pluggat körkortsteori, denna eviga körkortsteori som aldrig verkar ta slut, dessutom blir det ännu mindre kul när man har massa annat plugg på sidan om. Har en bokrecension som ska vara inlämnad imorgon, fast den är nästan klar tack vare att jag hann plugga litegrann på skolan, tack gode gud för det. Jag har även något mystiskt muntligt psykologiprov imorgon som jag inte känner mig så taggad på eftersom det inte känns som om jag har så bra koll, men det kommer nog förhoppningsvis gå bra ändå, har ju varit med på alla lektionerna och fört anteckningar och så, och så tror jag inte det ska vara så svårt.

Vad mer då? Väntar på att Anton ska komma och skickade just ett litet hot sms där det stod "Du borde vara här nu..", om jag var Anton skulle jag vara jätterädd, coz I'm a very scary women. Hehe. Nej men nu ska jag se lite gossip girl medans jag väntar på gullegrisen min. Vi hörs folks!

Plugga plugga pluugga

Kolla hur jag hittade Lea för ett tag sedan förresten. Cat in a bag?


Onda ögon och körkortsteori

Oj vad jag är slut nu. Boxningspasset var så jobbigt idag att jag trodde att jag skulle dö där ett tag, men jag överlevde faktiskt. Så när jag kom hem var det bara att ta det lugnt, käka apelsin som ni nog märkte i inlägget nedanför och plugga lite körkortsteori. Jag har snart gjort klart alla frågor så hoppas på att få körkortet inom en snar framtid, var bara snälla och ställ inget krav på mig, då blir jag nervös.

Just det ja, köpte även ögondroppar idag, har varit så otroligt irriterad i ögat de senaste dagarna. Det har känts som om jag haft nå skräp som inte gått att få bort, och ögondropparna hjälper för stunden i alla fall.

Nej men vet ni vad, nu ska jag ta och sova, eller i alla fall läsa en stund, mina ögon svider och klockan är ju trots allt snart halv tolv. Så god natt med er pussgurkor! .... Eller?

Boxning och apelsin

Jag har tränat boxning och är helt slut efter ett hårt pass och nu äter vi apelsin! Wanna have a bite? ;)

 


Det finns ingen heder med hedersrelaterat våld

Det här med hedersrelaterat våld äger rum hela tiden, i vissa fall går det till och med så långt att någon dödas tack vare att dom bröt mot "familjens heder" då dom t.ex. dejtade en svensk kille. Som det här med Jian som helt oväntat blev mördad av sin adoptivpappa bara därför för att hon hade en svensk kille. Jians familj var en väldigt modern och försvenskad familj och hennes familj hade ingen aning om att deras pappa skulle hugga ihjäl henne med en kniv i ett trapphus. Det är i alla fall vad deras pappa sa men enligt artikeln så tror man att det kan finnas fler inblandade i mordet. Hur mycket heder finns det egentligen i hedersrelaterat våld? Hur "hedersvärt" är det att döda någon i sin egen familj, någon man älskar? 

Ett annan exempel är Fadime, som blev mördat enbart därför att hon ville jobba och därför att hon höll föreläsningar om hur hennes pappa och bröder hade blivit mer vaksamma sen dom kom till Sverige.

Det finns absolut ingen heder med hedersrelaterat våld och därför skrev jag det här inlägget. Genom det här inlägget hedrar jag Pela, Fadime och Jian som blev mördade därför att dom levde efter den svenska kulturen.

Pluggardag, och jag har faktiskt pluggat den här gången!

Idag är en trött dag, men ändå har jag hunnit med att vara med Sara och plugga otroligt mycket, och nu är jag ännu tröttare. Var tänkt att jag skulle och boxas idag men tröttheten och pluggandet hindrade mig, tyvärr. Men på pluggfronten har jag varit jätteduktig. Har skrivit klart en novell, nästan skrivit klart ett annat arbete, börjat på en powerpoint om "bra och dålig konst" och börjat på en bokrecensition plus att jag har pluggat lite körkortsteori så jag är nöjd, fast känner att jag borde plugga mer men nu har jag något slagt pluggstopp där jag bara kan sitta framför datorn hur länge som helst utan att det händer någonting.

Så, vad ska jag göra nu? Dricka en fjärde kopp te? Käka mer kakor? Äh, jag ser ett avsnitt av DH och tar det lugnt istället. Vi hörs och vi ses!

Vilken kväll!

Jag säger bara en sak: Gårdagen blev så otroligt rolig! Vi dansade, träffade nya människor och dansade lite till. Helt plötsligt var klockan 2.00 och det var dags att dra sig hem. Jag och några till gick till Big Boy för att käka men istället hittade jag Tobbe, Jocke och Mats och åkte med dom en sväng till roknäs och tillbaka innan dom skjutsade hem mig. Nu sitter jag hos Anton och väntar på en fet kebabpizza! oj så härligt..

La city

Klev just ut ur en varm och skön dusch och snart blir det att fara in till stan. Ikväll blir det tydligen tjejkväll hos Jennifer vilket jag tror kan bli riktigt roligt. Kanske till och med blir utgång sen.

Igår var vi här och sjöng kareoke. Linus kom också ner en sväng och sjöng med oss, han körde förövrigt skoter ner.. Men nu måste jag göra mig iordning för stan!

Körkörtsteori..

Oj vad jag är glad över att ha helg! Däremot har jag ingen aning om vad jag ska göra i helgen..Idag fick jag iallafall sluta tidigare från hälsopedagogiken, vilket var skönt eftersom det är en lektion på två timmar egentligen. Nu sitter jag och är duktig och pluggar körkortsteori samtidigt som jag käkar pumpafrön, fast jag börjar bli lite less nu faktiskt.

Tror jag ger upp det här och går och sover en stund istället.

Goodnight with a song

Jag har en ny favoritlåt, fast det är mest sticket jag gillar, men den är grym! Så nu innan jag går och lägger mig så bjuder jag på den, enjoy!

Brian McFadden - Real to me


Stupid.

Sitter i skolan bibliotek och har lite ångest för att jag inte orkar plugga. Har ju trots allt sovit 11 timmar inatt så om det är någonting jag borde ha så är det ju ork, men inte det. Kan bero på att jag skippade lunchen också eftersom jag inte var så sugen på skolans korv med dess sega skinn. Dessutom så käkade jag ju nyss frukost också känns det som.

Jag brukar inte vara en sån som struntar i en måltid i vanliga fall så det här är absolut en engånsföreteelse, bara så ni vet. Dessutom har jag slutat så kan äta när jag kommer hem någonting istället.

Är det någon som vet vad man ska göra med naglar som skivar sig förresten? Jag kommer snart bli helt nagellös om mina naglar fortsätter att hålla på som dom gör. Puckonaglar.

11 timmars sömn!

Som jag är pigg! Gick och la mig direkt efter det förra inlägget igår och somnade nästan direkt, och dessutom fick jag sova till 9.40 idag också så har sovit typ 11 timmar! Nu har jag lite bråttom och sitter här och slevar i mig en skål med mjölk och flingor, och bussen går 9.10.. så jag hinner inte skriva så mycket mer! Men godmorgon på er, jag är på strålande humör!

Godnight sweethearts!

Idag har varit en rätt så jobbig dag faktiskt. Inte jobbig på det sättet att jag har haft mycket att göra, utan jobbig på det sättet att jag har varit trött och tärd hela dagen. Dagen började med att jag försov mig efter att jag inte vaknat av väckarklockan, av Antons sms eller av en skrikande Sandra i trappan. Så 9.30 vaknade jag av mig själv och såg att klockan var alldeles för mycket, så jag fick ringa min käre far som kom och hämtade mig när han hade lunch. Hann precis till min andra och sista lektion den dagen och när jag slutade så hade jag körlektion så jobbig har den här dagen som sagt inte varit.

När vi hade slutat så for vi till mormor och käkade otroligt god köttsoppa och efter det for jag och Anton till Sandra och Jesper där vi såg på lite serier och hade det mysigt. Nu ska jag gå direkt till sängen och sova, för snart däckar jag seriöst.


Ledig måndag

Vi fick vara lediga från skolan idag som jag säkert har nämnt tidigare, eftersom alla lärarna, både i Luleå och i Piteå skulle på kurs. Så då spenderades dagen på det bästa sätt som den kan spenderas; Jag sov till 13.20 och sedan blev det stan med Jennifer. För mig blev det ingen shopping eftersom jag inte har så mycket pengar, men Jennifer köpte i alla fall en halsduk och ett nagellack.

Nu är jag med Anton och vi tar det bara lugnt, som vanligt. Idag blir det väl inte att göra så mycket, kanske se en film och käka popcorn eller någonting, ladda upp inför skolan med andra ord..

Vi dricker te.

Kvällen har spenderats med Josse, Simon, Anton och Leo hos Josse där det mest bara blev att ta det lugnt och dricka te, vilket var precis som vi ville ha det. Det har med andra ord varit en riktigt trevlig kväll idag också.

Imorgon ska jag gå på stan med Jennifer är det tänkt eftersom vi är lediga från skolan för att alla lärare är på kurs, och trots at tjag inte har några pengar kvar så tror jag att det kan vara trevligt med lite girltime.

Annars händer det inte så mycket, jag och Anton sitter och dricker te och har lekt med hans jätteroliga webcam för att försöka vara lite som en känd bloggerska och verkligen visa att vi sitter och dricker te för tillfället. Så här har ni bildbevis:

Hej. Vi är fula.

tedrickning!


Som jag älskar söndagar..

Helgen har varit jättetrevlig! Antons moster Åsa och hans kusin Edwin kom upp från Stockholm så det har mest blivit så att vi har umgåtts med dom och haft det trevligt. I fredags var det släktfest hos Lasse W så vi var där och käkade god, fast lite mystisk medelhavsmat som bestod av bland annat musslor och tigerräkor m.m. Det var hur som helst trevligt.

Idag (ikväll) vet vi inte vad vi ska göra. Jag känner att jag bara vill hitta på någonting med någon så om någon är sugen får ni jättegärna höra av er. Just det ja, Marina har ju även hunnit fixa min design som ni kanske ser.

Jag drack några vinglas i fredags, men inte så att jag kände mig onykter, och igår drack jag ett glas rosévin till middagen så jag är inte bakis. Men däremot känns det nästan som om jag vore det bara för att det är söndag och jag är så oerhört lat på söndagar, har inte ens orkat klä på mig. Ville bara påpeka det.. Men här har ni i alla fall lite bilder från i fredags:

Det pimplades vin

Systrarna Åsa och Eva

Lilla söta Lydia!



Bilder från Stockholm.

Idag gör jag inte så mycket, sitter och väntar på att Anton ska komma någon gång men han jobbar bara. Jag har även hunnit vara ute och fotat den nyfallna snön litegrann som ni kanske såg i inlägget nedan. Jag har även fört över Stockholmsbilderna på datorn från i Oktober, så tänkte lägga upp några stycken.

Vi stod och väntade på Arlanda express lite halvt

trötta efter ett försenat plan.

Arlanda express.

Dag 1.

Gjort oss redo för storstaden!

Vi besökte en rätt så frän amerikansk 50-talsrestaurant som hade både bowling

och restaurant i samma byggnad.

Dom var hur gulliga som helst och firade mig (eftersom

jag fyllde 18) innan vi for hem igen!

Resten av bilderna hittar ni här.

 


Snö

Det snöar idag.