Det finns ingen heder med hedersrelaterat våld

Det här med hedersrelaterat våld äger rum hela tiden, i vissa fall går det till och med så långt att någon dödas tack vare att dom bröt mot "familjens heder" då dom t.ex. dejtade en svensk kille. Som det här med Jian som helt oväntat blev mördad av sin adoptivpappa bara därför för att hon hade en svensk kille. Jians familj var en väldigt modern och försvenskad familj och hennes familj hade ingen aning om att deras pappa skulle hugga ihjäl henne med en kniv i ett trapphus. Det är i alla fall vad deras pappa sa men enligt artikeln så tror man att det kan finnas fler inblandade i mordet. Hur mycket heder finns det egentligen i hedersrelaterat våld? Hur "hedersvärt" är det att döda någon i sin egen familj, någon man älskar? 

Ett annan exempel är Fadime, som blev mördat enbart därför att hon ville jobba och därför att hon höll föreläsningar om hur hennes pappa och bröder hade blivit mer vaksamma sen dom kom till Sverige.

Det finns absolut ingen heder med hedersrelaterat våld och därför skrev jag det här inlägget. Genom det här inlägget hedrar jag Pela, Fadime och Jian som blev mördade därför att dom levde efter den svenska kulturen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback